Followers

Wednesday, July 8, 2009

Pantang diTAWAR...

Pada satu zaman dahulu kala, ada 3 orang sahabat baik. Mereka selalu berkepit tidak kira dimana mereka berada. Tapi ketiga-tiga mereka mempunyai kegemaran berlainan.

Si A suka main segala jenis perempuan, si B pula suka minum segala jenis arak dan manakala si C pula suka segala jenis rokok dan benda-benda yang berasap.

Satu hari ketiga-tiga sahabat ini berjalan ditengah padang pasir. Tiba tiba, mereka terjumpa dengan sebuah cerek (macam cerita Aladdin). Lalu salah seorang mengutipnya dan terus menggosok cerek tersebut.

Tak semena-mena keluar asap berkepul-kepul dari corong cerek tersebut dan asap tersebut perlahan bertukar menjadi satu makluk yang menggerunkan iaitu seekor Jin yang ganas. Lalu jin tersebut ketawa dan berkata " Ha ha ha ha, Aku lah jin Aferit. Oleh kerana kamu telah membebaskan aku dari cerek itu, maka aku akan tunaikan apa saja permintaan setiap satu dari kamu "

Tiga sahabat yang pada mulanya panik dan takut menjadi gembira lalu termenung berfikirkan peluang dan kemahuan masing-masing yang mungkin sekali seumur hidup. Lalu setiap mereka memilih kemahuan mengikut kegemaran masing-masing.

Berkata si A, "Aku mahu seberapa ramai perempuan muda dari berbagai bangsa dari seluruh dunia dan letakkan dalam sebuah gua tertutup dan jangan ganggu aku selama 10 tahun " Puffff dengan sekelip mata Jin itu menyempurnakan permintaan si A.

Berkata si B " Aku mahu semua jenis arak dari seluruh dunia untuk bekalan selama sepuluh tahun dan letakkan dalam sebuah gua tertutup dan jangan ganggu aku selama 10 tahun ". Puffff dengan sekelip mata Jin itu menyempurnakan permintaan si B.

Berkata pula si C "Aku mahu semua jenis rokok dari seluruh dunia untuk bekalan selama sepuluh tahun dan letakkan dalam sebuah gua tertutup dan jangan ganggu aku selama 10 tahun" Puffff dengan sekelip mata Jin itu menyempurnakan permintaan si C.

Setelah genap 10 tahun, maka Jin tersebut muncul kembali untuk membuka pintu gua masing seperti mana yang di janjikan. Maka jin tersebut pergi membuka pintu gua si A, bila terbuka sahaja, maka keluarlah si A dengan keadaan kurus melidi, berdiri pun tak mampu kerana tak larat nak gerak lutut sebab hari-hari buat projek. Tiba-tiba si A pun jatuh ketanah lalu mati.

Selepas itu Jin tersebut pergi ke gua si B, sebaik sahaja pintu dibuka, maka keluar si B dengan perut yang tersangat buncit kerana setiap hari mabuk. Jalan pun terhuyung-hayang. Tiba-tiba si B pun jatuh ketanah lalu mati.

Maka Jin pergi ke gua si C dan membuka pintu gua. Tiba-tiba si C keluar dengan keadaan sihat seperti sedia kala dan terus menampar si Jin sambil memaki hamun si Jin dengan berkata..............

> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

" BODOH PUNYA JIN, CELAKA PUNYA JIN, JAHANAM PUNYA JIN. BAGI AKU ROKOK TAK BAGI API. " 10 tahun aku tunggu tak buat apa-apa.


Kisah ini tidak ada kaitan dengan yang hidup mahupun yang mati. Tetapi ia hanya sekadar hiburan semata-mata!!!..

No comments: